dijous, 8 de novembre del 2012

La Iaia cel·lebra l'aniversari d'en Xanet-Xaneta

La Iaia va sortir de festa amb els altres Gegants de Mataró el passat 7 de Octubre. La Iaia va ser convidada a l'escola Anxeneta per celebrar l'aniversari del seu gegant, en XANET-XANETA. Entre xivarri de timbals i xeremies, pares i mares d'escoles d'arreu de Mataró van sortir al carrer per festejar els 25 anys d'aquest gegant tant estimat.



Tot es poc per als nostres infants, que gaudeixen ballant i seguint el festeig dels gegants.
A l'nici de la festa ens varem trobar a les 9'00 del diumenge a la Riereta per carregar la Geganta i els timbals als cotxes dels pares voluntaris. -Pot ser ens queda temps per un cafè! O no!

A la arribada a la escola Anxaneta, tot després d’acabar els preparatius per començar la desfilada de Gegants, la Colla Gegantera de l’escola ens va convidar a fer un bon àpat per prendre forces. 

Begudes fresques, tortells fets casolans per les mares del AMPA de la Anxaneta, entrepans i bons embotits. -Carai noi! Haurem de fer sortides mes sovint.

Tots els acompanyants de la Iaia, érem convidats al escorçar.
Al poc, tabalers i xerinoles feien gresca fent sortir al veïnat per aplaudir i gaudir de la desfilada. 

El recorregut no era ni llarg, ni curt. En poc ens vàrem plantar a la plaça de la Muralla on la Colla d’en Xanet-Xaneta  va fer una entrada commemorativa que ens va deixar a tots bocabadats.

A la plaça els Gegants feien gala dels seus balls i dels músics que l'acompanyaven. 
Els mes menuts reien, i senyalaven amb el dit aquells inèdits personatges de cartró que ballaven al seu voltant i pares i mares, avis i avies, feien la jornada amb els seus fills al voltant de una gran festa plena de tradició i bona gresca.
 Més de una vegada se sentí la cançó que els avis feien als seus nets: 
"El Gegant del pi
ara balla, ara balla
el Gegant del pi
ara balla pel camí"


El matí va  passar volant quan et diverteixes i ets ben acompanyat. 


De seguida, els Gegants seguien fent gresca per els carrers camí de tornada a la escola Anxaneta.  



Els pares i mares de La Riereta volem donar les gracies als amfitrions. I donar la enhorabona per demostrar la seva implicació amb les altres escoles i el seu acolliment. 


També volem agrair a totes les famílies de La Riereta el suport que van donar a la Colla Gegantera de la iaia ajudant-nos a seguir fent colla.





 Volem animar a tothom pares, mares, avis i avies de La Riereta a participar amb la colla Gegantera de la iaia. Ens falta molta gent. -Però molta! 
És una forma de ser part de la AMPA que no comporta obligacions, ni posar diners. 
Els que podeu venir als assajos, benvinguts. Els que no cap problema, ens podeu acompanyar  a totes les sortides que fa la iaia. 
Necessitem músics, portadors per la Geganta i gent per fer gresca al voltant. 
Ànims , junts podem fer de la colla de la iaia un grup de gent ben avinguda.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada